Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arslantepe Höyüğü - Arslantepe Höyüğü Fotoğrafları - Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.

Arslantepe Höyüğü - Arslantepe Höyüğü Fotoğrafları - Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.. Bugün haberlerinde son durum nedir? Sevgili seyahat tutkuları bu hafta rotamızı erguvanlar diyarı malatya'ya çeviriyoruz. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasbası orduzu belediyesi sınırları içindedir. Gelin ucundan bucağından bu kaysı diyarını keşfe çıkalım. Marcella frangipane'nın başkanlığındaki heyet 2019 yılında.

Arslantepe höyüğü, battalgazi ilçesi orduzu mahallesindedir. Bugün haberlerinde son durum nedir? Arslantepe'de ilk araştırmalar 1932 yılında l. Arslantepe höyüğü veya diğer adı ile melid, malatya'nın 7 kilometre kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir.

Arslantepe Höyüğü, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girdi
Arslantepe Höyüğü, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girdi from i.emlaktasondakika.com
Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Arslantepe höyüğü veya diğer adı ile melid, malatya'nın 7 kilometre kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Yılmaz selim erdal'da, arslantepe'nin dünya kültür mirası asıl listesinde yer almayı hak ettiğini belirtti. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Otuz metre yükseklikteki höyük mö 5 bin yıllarından ms 11. Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.

Arslantepe höyüğü nasıl gidilir, arslantepe höyüğü nerede, arslantepe höyüğü hakkında bilgi.

Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. 11 yüzyıla kadar yerleşim görmüştür. Marcella frangipane'nın başkanlığındaki heyet 2019 yılında. Yılmaz selim erdal'da, arslantepe'nin dünya kültür mirası asıl listesinde yer almayı hak ettiğini belirtti. Fırat nehri'nin batı kıyısında, malatya'nın battalgazi ilçesinde yer alan arslantepe, yüksek tarım potansiyeli, sulak alanları ve nehrin taşkınlarından korunan yapısı. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Malatya tatilinizde gidebileceğiniz arslantepe höyüğü hakkında bilgiler, ziyaretçi yorumları ve yakınındaki otelleri burada bulabilirsiniz. 22 yorum, makale ve 15 resme bakın. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Arslantepe höyüğü adresine yol tarifi almak ve ulaşım bilgisi i̇çin buraya tıklayınız. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Malatya'nın orduzu ilçesinde fırat nehri'ne 15 km uzaklıkta bulunan arslantepe höyüğü'ndeki kazılar 1960 yılından itibaren i̇talyan la sapienza üniversitesi tarafından sürdürülüyor.

Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Arslantepe höyüğü kazı heyeti başkan yardımcısı prof. Anadolu'nun bilinen en eski şehir devletinin kurulduğu malatya'daki arslantepe höyüğü'nde 2019 yılında yapılan kazı çalışmalarında adeta tarih fışkırdı. Arslantepe höyüğü adresine yol tarifi almak ve ulaşım bilgisi i̇çin buraya tıklayınız.

arslantepe-hyk-7040-3970.JPG
arslantepe-hyk-7040-3970.JPG from tarihimc.battalgazi.bel.tr
Aşağıdaki haritayı kullanarak arslantepe höyüğü nerede bulunduğunu, haritadaki yerini, nereye yakın görebilir. Merkezi otoritenin oluştuğu, bürokrasinin başladığını, siyasi ve dini gücün ayrılarak laik sistemin uygulandığı, dünyanın ilk sarayının inşa edildiği ve. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.1 höyük. Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Arslantepe höyüğü adresine yol tarifi almak ve ulaşım bilgisi i̇çin buraya tıklayınız. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. İlk defa köylüler tarafından bulanan (1894) höyükte l.

Bugün haberlerinde son durum nedir?

Bugün haberlerinde son durum nedir? Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Sevgili seyahat tutkuları bu hafta rotamızı erguvanlar diyarı malatya'ya çeviriyoruz. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Malatya tatilinizde gidebileceğiniz arslantepe höyüğü hakkında bilgiler, ziyaretçi yorumları ve yakınındaki otelleri burada bulabilirsiniz. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Cok eski bir arkeolojik miras, universite gezisinde gezdik, begendik. Karaköy baraj gölü'nün batısında kalan arslantepe höyüğü'nde ilk kazı çalışmaları 1932 yılında yapılmıştır. Arslantepe'de ilk araştırmalar 1932 yılında l. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün. Yılmaz selim erdal'da, arslantepe'nin dünya kültür mirası asıl listesinde yer almayı hak ettiğini belirtti. 22 yorum, makale ve 15 resme bakın.

Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.1 höyük. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Arslantepe höyüğü veya diğer adı ile melid, malatya'nın 7 kilometre kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Fırat nehri'nin batı kıyısında, malatya'nın battalgazi ilçesinde yer alan arslantepe, yüksek tarım potansiyeli, sulak alanları ve nehrin taşkınlarından korunan yapısı. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasbası orduzu belediyesi sınırları içindedir.

Arslantepe Höyüğü'nde cam kolye ve bilezik bulundu | NTV
Arslantepe Höyüğü'nde cam kolye ve bilezik bulundu | NTV from cdn1.ntv.com.tr
Arslan tepe höyüğü malatya'nın 7km. Aslantepe höyüğünot 1, malatya'nın 7 km. Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.1 höyük. Arslantepe höyüğü yakınlarında yapılacak şeyler. İlk defa köylüler tarafından bulanan (1894) höyükte l. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km.

Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasabası orduzu belediyesi sınırları içindedir.

Cok eski bir arkeolojik miras, universite gezisinde gezdik, begendik. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.1 höyük. Malatya aslantepe höyüğü malatya'ya 6 km uzaklıkta höyük. Arslantepe höyüğü veya diğer adı ile melid, malatya'nın 7 kilometre kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Malatya tatilinizde gidebileceğiniz arslantepe höyüğü hakkında bilgiler, ziyaretçi yorumları ve yakınındaki otelleri burada bulabilirsiniz. İlk defa köylüler tarafından bulanan (1894) höyükte l. Marcella frangipane'nın başkanlığındaki heyet 2019 yılında. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün. Sevgili seyahat tutkuları bu hafta rotamızı erguvanlar diyarı malatya'ya çeviriyoruz. Aslantepe höyüğünot 1, malatya'nın 7 km. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün batısındadır. Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir.